Brexit Blues 3: Megan Henwood
8 de febrer de 2019
21:00
Palma
Novo Cafè Lisboa
Google Map
Tickets

Tercer concert del cicle de 4 concerts dedicat a la música folk, indie, rock i d’autor feta a la Gran Bretanya amb motiu de la seva sortida de la UE.

En aquesta ocasió tenim l’immens honor de donar la benvinguda a una de les grans grans veus femenines del folk anglès; MEGAN HENWOOD, qui, a més, va donar nom a aquest cicle de concerts amb la seva cançó Brexit Blues, composada com a reacció a la votació celebrada al seu moment a la Gran Bretanya.

Henwood va començar la seva carrera als 18 anys guanyant el premi BBC Young Folk Award de 2009 sense tan sols haver publicat cap disc. Això li va obrir les portes a actuar a Glastombury i el seu primer disc “Making Waves” (2011, Dharma). Disc que va comportar de nou un premi, en aquest cas el BBC Horizon Award. En aquesta primera etapa trobam una Henwood inconformista, lluitadora, molt crítica amb la societat, que passeja per la cançó protesta.
El seu segon treball discogràfic, “Head Heart Hand” (2015, Dharma) és un dels discs més meravellosos que ens hem portat a les orelles a Can Pecan Pie amb temes com Painkiller, Garden, Chemicals o la genial Grateful Ghost. Quin nivell! Sense abandonar una postura militant i rebel, ara Henwood incorpora també la introspecció per parlar-nos molt íntimament d’ella mateixa, la seva família, la seva forma de ser, les seves febleses. És un disc tan gran.
Finalment, amb “River” (2018, Dharma) ens trobam amb una cantautora més madura, molt valenta compositivament i musical que transcendeix el gènere folk i transita amb gran naturalitat pel jazz i treballa instrumentacions més elaborades. És un disc també més obscur i poètic on les lletres pugen de nivell i on la veu agafa una confiança en ella mateixa que li ha guanyat comparacions amb autors tan diversos com Laura Marling, Jeff Buckley i PJ Harvey.

Henwood també ha fet una destacada col·laboració amb una altra jove promesa del folk anglès, Jackie Oates, que es va materialitzar en un EP de versions deliciós. “Wings” (2016, Dharma) on versionen Lau, New Order o Brian Bedford.